Partnereink:

hyperdesmo.hu

hyperdesmo.sk

izolaciapur

szórt purhab szigetelés

szórt polyuretán

štrko-piesky

epoxidové podlahy

-Poliurea-Lapostető szigetelése IZOLACIAPUR szórt szigetelés 2 az 1-ben(hőszigetelés és vízszigetelés)

Szivárgó tető – ez gyakran nagy kihívás

A szórt polyuretánhab polyurea réteggel sok esetben az egyetlen megoldás a szivárgó tető probléma megoldására.
Ez a szigetelőrendszer-poliuretánhab védő polyurea réteggel-jelentősen ellenálló idő, hőmérséklet, víz és nap ellen.
Ennek a módszernek a legfontosabb előnyei közé tartozik a szigetelőréteg öreg tetőfelületre való rávitele, a legtöbb esetben nem szükséges eltávolítani a már meglévő tetőborítást.
Ez a poliuretánhab jó tapadásának köszönhető a felületek többségéhez és a szigetelőréteg alacsony tömegének: 2-6kg/m2.
A szigetelés tehát a tetőt nem terheli.
A szigetelőréteg magas termikus ellenállása hatékonyan meggátolja a gázbuborékok keletkezését a szigetelőréteg alatt, amelyek nyáron keletkeznek. Télen pedig védi a betonmennyezetet a fagy pusztító hatásától.

Néha a jó döntés akár 50%-al is csökkentheti a tetőjavításra kiadott költségeket.
A tapasztalatok azt mutatják, hogy a befektetők annak érdekében, hogy megspóroljanak az öreg tető javításánál gyakran fél megoldásokat választanak különféle eszközök felhordásával vagy jelentős számú lyukak betakarásával, hogy végül meggyőződjenek arról, és megérezzék a saját pénztárcájukon, hogy a tető ezentúl is szivárog.

Ezért ajánlanánk az Ön figyelmébe az IZOLACIAPUR szórt purhab tető szigetelő rendszert.

Hogyan működik?

Ez a módszer a legegyszerűbb az elérhetőek közül.
A létező tetőszerkezetre( előre elkészített és letisztított) közvetlen szórással van felhordva a szigetelőréteg szilárd szórt poliuretán habból.
A réteg vastagsága a tető egyéni tulajdonságaitól vagy a befektető egyéni kívánságától függ.
Maga a poliuretánhab nem ellenálló a napsugárzásnak, lehet rajta járni és ezt követően fel van hordva a hőszigetelő réteg-öntött poliuretán elasztomer.
A poliureára jellemző a poliuretánhabhoz való kiváló tapadás és UV álló.

Szuper tapadása van az anyagok többségéhez, amely lehetővé teszi az ideális szigetelőréteg létrehozását amely ellenáll az UV sugárzásnak.
A Polyurea elasztomer legfontosabb előnyei közé tartozik a szakítószilárdság, törésbiztonság, kopásállóság, kívánt fizikai tulajdonságok állandósága széles hőmérséklet tartományban -40C-tól akár +130C-ig, rétegek tömítése, terjeszkedés 300%-on felül.
A poliurea rétegnek ezek a tulajdonságai a poliuretánhab kiváló szigetelő tulajdonságaival összekötve óriási terméket képeznek 2 az 1 ben, amely kiválóan védi a tetőt a hőmérsékletkülönbségektől és a víztől.
Az eredmény egy monolitikus szigetelőréteg és felületréteg amely ellenálló sérülés, töredezés és szakítás ellen.
Ez a szigetelőmódszer nem igényel semmiféle ragasztó használatát ezért itt nincs kockázat a felületréteg szivárgására a ragasztórétegek öregedése miatt.
Az így kialakított IZOLACIAPUR szórt purhab szigetelőrétegnek polyureával vagy UV bevonattal, (2az1 ben) nincsenek hátrányai hőhidak, rések és kötések formájában és lehet rajta bármikor járni, lehetővé teszi a szükséges karbantartásokat a tetőn a szigetelőréteg megsértése nélkül.

Az IZOLACIAPUR szórt PUR szigetelőrendszer(2az1)ben
legfontosabb előnyei közé tartoznak:

1. A szigetelés hatékonysága

Az egyes rétegek tapadása annyira erős, hogy az egész szigetelés egy kompakt többrétegű stabil lemezt alkot amely befedi a tető egész felületét.
Mit jelent ez gyakorlatban?
Tegyük fel, hogy közelebbről meghatározatlan körülmények közt az első rétegek sérülésére kerül sor(mechanikus sérülést értünk) a többi réteg ezentúl is hatékonyan fog ellenállni a víznek vagy a hőnek.
Az ilyenfajta sérülést könnyen észre lehet venni és kijavítani.
VIGYÁZAT!- Ennél a szigetelőrendszernél nem fordul elő a víz egyes szigetelőrétegek alá való befolyása.
Ezért ez a legjobb rendszer amelyet használhatunk a sérült tetőre.


2. Az anyagok tartóssága

elhanyagolható hatás az időtényező a szigetelő anyagok hatékonyságára, ami gyakorlatban azt jelenti, hogy nincs szükség a tető további javítására


3. Kölcsönös védelem

A poliuretán membrán védi a habot az (UV) sugárzás káros hatásától, a hőszigetelő réteg benedvesedésétől, és mechanikus sérüléstől, a másik oldalon a PUR hab amortizációt képvisel a védő poliurea rétegnek, mivel tompítja az alátét feszülését amely összefügg az alátét(tetőlemezek) dolgozásával.
Gyakorlatban ez azt jelenti, hogy nem alakulnak ki szivárgások a tető egyes részei közt.


4. Monolitikus jelleg

Az IZOLACIAPUR szórt PUR szigetelőrétege (2az1-ben) olyan módszerrel van készítve, hogy minden tetőfelület kompakt legyen összekötve az összes függőleges síkkal, ami meggátolja a víz áthatolását a szigetelőréteg alá és ennek köszönhetően szakadó esőben nem történik szivárgás.


5. Könnyűség, gyorsaság és egyszerű alkalmazás

2-4 tagú csapat nagyobb gond nélkül komplett tetőszigetelést végez 300-tól 500m2 felületig 1-2 nap alatt.
Mint a szórt poliuretán habra úgy a poliurea rétegre is jellemző a rövid idejű keményedés, ami lehetővé teszi, hogy a tető a felhordás után azonnal kész.

A poliurea réteg alap fizikai tulajdonságai-a legfontosabb szigetelőrétegnek


Tárolók, kamrák, hűtőgépek, raktárak

IZOLACIAPUR szórt purhab hőszigetelés

Gyümölcs, zöldség, gabona és virágok tárolására elsősorban megfelelően szigetelt helység kell, mert csak ennek köszönhetően lehetséges kínálni a piacon gyümölcsöt és mezőgazdasági termékeket akár több hónappal a begyűjtés után.
Ez főképp fontos a szezonális gyümölcsöknél amely pár hetes idő alatt érik.
Annak érdekében, hogy a gyártó képes legyen eleget tenni a követelményeknek a gyümölcs és zöldség szállítóra nézve elérhető kell, hogy legyenek megfelelő raktárak, hűtők és hűtők szabályozott légtérrel.

A gyümölcsök minőségét amelyet a fogyasztónak szállítanak, sok fizikai tényező határozza meg, főleg a jó hőmérséklet megtartása, levegőnedvesség, szabályozott légteres hűtők esetében a légtér helyes összetétele a helységben.
Ezeknek a paramétereknek a helyes szinten való megtartása sorsdöntő arról, hogy a raktározás után pár hónappal a piacra érett, zamatos, frissen illatozó és finom gyümölcsöt szállítunk.
Ahhoz, hogy ez így legyen szükséges gondoskodni a kamra helyes szórt purszigeteléséről.

Milyenek a követelmények az ilyenfajta szigetelésre?

A legfontosabb követelmények közé tartoznak:

1. Magas termikus ellenállás
2. A réteg tömítése
3. A szigetelőtulajdonságok tartóssága és stabilitása
4. Sterilitás- a szigetelőréteg nem támogathatja a fizikai betegségek fejlesztését és a penészt a gyümölcsön
5. Minimális vízfelszívódás

Ezt az összes fő tulajdonságát a jó szigetelésnek biztosítja a szigetelő poliuretánhab közvetlen szóró alkalmazással falakra, padlóra, és a raktározó helység mennyezetére.

Ideális megoldásról van szó, amely lehetővé teszi a pontos megtartását:

a gyümölcs helyes hőmérsékletének
helyes levegő páratartalmát a kamrában
gázok összetételének a hűtő belsejében, egyes gáz összetevő hatékony megakadályozása a kamrából való kiszökésének.

A szórt poliuretánhab a felületen kemény, ragyogó réteget alkot, lehetővé teszi a szigetelt falak tisztán tartását.
Az így kialakított szigetelőréteg nem nagyon öregszik és nem is szublimál(nem tűnik el) és tartós védelmet biztosít a falak és fémszerkezetek számára.
Következő fontos tulajdonsága ennek a szigetelőrendszernek a rövid készítési idő és az egyszerűség más hűtő tárgyakhoz való adaptálás esetén, sokszor az öreg tető vagy fal lebontása nélkül.
Ennek köszönhetően könnyen megtakaríthatja akár a költségek felét az ilyen helyiségek kiépítésénél, mialatt nem kell a drága kész szigetelőlemez, rétegelt lemez vagy más hőszigetelő rendszerek megvételével és alkalmazásával foglalkoznia.
Ez a szigetelőrendszer igazolt úgy mint gyümölcs,zöldség,burgonya,növények tárolásánál úgy más raktárhelyiségekben is, főleg ott ahol magas a levegőnedvesség- megakadályozza a páralecsapódást.
Ez a technológia lehetővé teszi, hogy monolitikus szerkezetet kapjunk, ami azt jelenti, hogy a szigetelőrétegnek nincsenek repedései és rései és az anyagok többségéhez való jó tapadásának köszönhetően a fallal réteges lemezt alkot.
A felhordott habréteg betakarja a szerkezeti elemeket és ennek köszönhetően szoros szigetelést képez amely védi az épületet a nedvesség pusztító hatásától,fém alkatrészek rozsdásodásától,penésztől a mindíg nedves falakon és a fa rothadásától.

A szórt poliuretánhab nem igényel további tömítést ragasztók vagy szigetelőfóliák formájában és további rögzítést sem. Nem szükséges rá felhordani további védő felületi színeket.

Felületi szórások-poliuretán és poliuretán elasztomerek

Ezek a rétegek alkalmazást találnak úgy mint védelem kopás és ütés ellen nagytömegű szerkezeteknél,mint védelem fémszerkezetnél agresszív vizes környezetben, betontartály védelme, ipari vízátengedők és kommunális szennyvíz átengedők védelme.
A poliuretán és poliuretán elasztomer szórásos alkalmazással nagyon jó tapadással rendelkeznek a felületek többségéhez(acél,beton,kerámia).
Ez az előny teszi lehetővé elég vastag réteg kialakítását 0,5 mm től egészen néhány tized mm-ig integráltan az alappal.

© izolaciapur